Black Friday

Op vrijdag 29 november 2019 is het Black Friday! Dat betekent dat je kunt profiteren van heel veel korting bij heel veel webshops zoals bol.com, HEMA en Groupon.

Waar komt Black Friday vandaan?
Uit Amerika. Black Friday is de 4de vrijdag in november EN de dag na Thanksgiving. Vanaf deze vrijdag gaan Amerikanen massaal op pad om hun kerstaankopen te doen. Winkels spelen hierop in door flinke kortingen te geven en extra lang open te blijven.

Waar komt de term Black Friday vandaan?
De term Black Friday heeft een lange geschiedenis. In de jaren 50 werd er gerefereerd naar de verkeersdrukte, ervoor na de extreme ziektemeldingen om een lang Thanksgiving weekend te hebben en sinds de jaren 80 naar zwarte cijfers. Vanaf Black Friday zullen de meeste winkels winst maken, ofwel zwarte cijfers schrijven.

Black Friday in Nederland
Black Friday is al een tijdje bekend in Nederland maar sinds de afgelopen jaren kent menig Nederlander de term Black Friday. Dit komt doordat grote winkelketen zoals MediaMarkt hierop inspelen en Black Friday acties hebben. Steeds meer winkels spelen hierop en tegenwoordig kun je bij de meeste winkels, groot en klein, van Black Friday kortingen profiteren.

Black Friday
Cyber Monday en tegenwoordig Cyber week(end)
Op maandag 2 december is het Cyber Monday. Dit is eigenlijk de online versie van Black Friday. Shop niet alleen offline in winkels met fikse korting maar ook online op Cyber Monday. En sinds vorig jaar wordt er zelfs gesproken over Cyber Weekend en Cyber Week. Kortom vanaf maandag 25 november tot en met maandag 2 december kun jij offline en online profiteren van mega kortingen!

Shop via Jiggy jouw Black Friday, Cyber Monday, Cyber Weekend of Cyber Week aankopen en ontvang naast fikse kortingen ook Jiggies! Dat betekent nog meer voordeel.

Voor wie ga jij inkopen doen?
In Amerika staat Black Friday centraal voor het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Heb jij al een lijstje gemaakt wat je graag wilt hebben? Of wat iemand anders graag wilt voor Sinterklaas of Kerst?

Black Friday acties op Jiggy
Ook dit jaar zullen wij de leukste en beste Black Friday deals voor je verzamelen. We houden je hiervan op de hoogte per e-mail en op onze website.
Klik hier om naar de Black Friday acties te gaan.